ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

facebook-icon
Papadatosstefanos@gmail.com

Biography

O Στέφανος Παπαδάτος (γνωστός και ως Esteban) γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και από το 2001 έχει συμμετάσχει σε πολλά αρχιτεκτονικά έργα και διαγωνισμούς, projects βιομηχανικού σχεδιασμού προιόντων, projects εσωτερικού σχεδιασμού για εμπορικούς χώρους και έχει συνεργαστεί με εταιρίες όπως η Coca cola, Mercedes, Altria Group (Phillip Morris – Marlboro – Chesterfield), Johnnie Walker, Cosmote, Hellenic American Union, Wind Hellas, The Mall Athens, ANT1 group, Notos gallery home κ.α.

Μεγαλωμένος με το Storm του Don Lawrence και το Camelot 3000 του Brian Bolland, ασχολήθηκε με την εικονογράφηση και το concept art για video games. Γοητευμένος τόσο από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό όσο και την τεχνολογία της κινούμενης εικόνας ανέπτυξε μεγάλη επιδεξιότητα στον 2D-3D σχεδιασμό και τo animation. Έχει δημιουργήσει effects για ταινίες μικρού μήκους και μουσικά video clips και έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ Comics και video art.

Περισσότερο γνωστός έγινε με το “The End of Austerity”, ένα illustration που αφορούσε στο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου 2015 στο Βερολίνο σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. H αφίσα έγινε viral και εμφανίστηκε σε πολλές ιστοσελίδες, ιστολόγια, περιοδικά και τηλεοπτικά δίκτυα στην Ελλάδα και το εξωτερικό,μεταξύ των οποίων το Business Insider και το Bloomberg Television. Ο Στέφανος ζεί και εργάζεται στην Αθήνα.