ΜΑΝΟΣ ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ

ΜΑΝΟΣ ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ

facebook-icon instagram-icon

Biography

Ο Μάνος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1987…
Από πολύ μικρός είχε κολλήσει στην τηλεόραση και έβλεπε συνεχεία κινούμενα σχεδία και έπαιζε (ακόμα παίζει) με το Game Boy του. Ώσπου μια μέρα ο πατέρας του φέρνει στο σπίτι ένα τεύχος Αστερίξ και του πήρε τα μυαλά. Ήταν η αρχή του κακού και η είσοδος σε ένα φανταστικό, δημιουργικό και χάρτινο κόσμο.
Αμέσως έπιασε μολύβια και μαρκαδόρους και ξεκίνησε να ζωγραφίζει, να σκιτσάρει και αποφάσισε πως ήθελε να κάνει και αυτός τις δικές του ιστορίες comic.

Από το 2005 μέχρι το 2008 φοίτησε στον ΑΚΤΟ στον κλάδο του Σκίτσου-Comics-Cartoon και αφού τέλειωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις δημοσίευε σκιτσάκια και πολιτικές γελοιογραφίες στο site ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ , στην εφημερίδα ΜΕΤΡΟ και αθλητικές καρικατούρες στην εφημερίδα STADIΟ από το 2010 μέχρι και το 2012. Το 2010 ξεκίνησε και τις αυτοεκδόσεις στο Comicdom Con Athens:
– Σκοτεινή Πλευρά (2010)
– Crew of Awesome (2011)
– Crew of Awesome Land (2012)
– Sir Corn (2013)

Επίσης έχει συνεργαστεί με την ‘’inStorium Games’’ σαν concept artist και character designer για το παιχνίδι κινητού Android:
‘’Cannon Penguins’’και έχει εικονογραφήσει για την ‘’Prismatic Unicorn’’ το ανερχόμενο επιτραπέζιο παιχνίδι ‘’L.A.M.E (Lucky Arena of Magic Entertainment)’’.
Το 2016 συνεργάζεται με την ADDART και συμμετέχει στο comic ‘’MΠΑΜΠΟΥΡΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ’’.

Τώρα ο Μάνος θέλει να ασχοληθεί με τoν τομέα των Webcomics φτιάχνοντας το ‘’Game Lost’’. Μια ιστορία ενός αγοριού που παγιδεύετε στο κόσμο των video games.
Το ‘’Game Lost’’ μπορείτε να το διαβάσετε στην σελίδα του facebook.