ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ (ΜΥΘΟΣ)

ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ (ΜΥΘΟΣ)

facebook-icon

Biography

Γεννήθηκε το 1969 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Νοσηλευτική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εδώ και 20 χρόνια, έχει σχεδιάσει σχεδόν κάθε είδους κόμικ (επικής φαντασίας, κοινωνικά, περιπέτειες, παραμύθια, sci-fi, ερωτικά, γουέστερν, κ.ά.), που έχουν εκδοθεί από διάφορους εκδοτικούς οίκους. έχει εικονογραφήσει ιατρικά βιβλία, παιδικά περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει σε διάφορα comic projects ως μεταφραστής, letterer, editor, κ.τ.λ., καθώς και σε πολλές εκθέσεις και συνέδρια κόμικς.

Πρόσφατα σχεδίασε ιστορίες του θρυλικού ήρωα ΜΠΛΕΚ που μεταφράστηκαν και εκδόθηκαν και στην Ιταλία, του ΜΙΚΡΟΥ ΗΡΩΑ, του ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ και πολλών άλλων γνωστών ηρώων που εκδόθηκαν και κυκλοφορούν. Το 2016, κυκλοφόρησε το graphic novel του για την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, «Ο ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΗΣ» από τις εκδόσεις «ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ». Από το 2014, εικονογραφεί μια σειρά παραμυθιών του Άρη Δάγλα, με τίτλο «ΤΑ ΜΕΓΑΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη.

Η τελευταία του δουλειά περιλαμβάνει την εικονογράφηση πολλών ιστοριών διάσημων ηρώων του αείμνηστου εκδότη και συγγραφέα Στέλιου Ανεμοδουρά , για το δεύτερο βιβλίο ανθολογία αφιερωμένο σε εκείνον.

Εργάζεται ως νοσηλευτής στην Αθήνα, όπου ζει με τη γυναίκα του και τον γιο του.