ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

facebook-icon twitter-icon instagram-icon tumblr-icon pinterest-icon
militaryraiden@gmail.com

Biography

Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.

Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. με τη Ρένα Παπασπύρου & χαρακτική με το Μιχάλη Αρφαρά. Το 2014 τελείωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Ψηφιακές Μορφές Τέχνης” της Α.Σ.Κ.Τ.

Από τον Ιανουάριο 2016 είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Συνεργάστηκε με τα περιοδικό Βαβέλ και MovMag, τις εκδόσεις «9» και «Βιβλιοθήκη» της «Ελευθεροτυπίας» και ως εικονογράφος στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Το 2000 εξεδόθη το κόμικς-άλμπουμ του με τίτλο «Ο Γιάπωνας», το 2009 «Ο Γιάπωνας – Δευτερονόμιον» και το 2011 η “Επιλαρχία!”. Το 2015 εξέδωσε τρία Colouring Books (Aprés Dubuffet, Aprés Tanguy & Biomorphic), το #k_porn και τον Γιάπωνα 3 με την White Island Works.

Το 2003 το Μουσείο Μπενάκη παρήγγειλε πορτρέτο του Αντώνη Μπενάκη. Από το 2004 το έργο ανήκει στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου.

Η πιο πρόσφατή του ατομική έκθεση “Το Μεγάλο Χρυσό Δωμάτιο” έλαβε χώρα στο Λουτρό των Αέρηδων του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα το 2015 και κατόπιν το 2016 ακολούθησε η ατομική έκθεση “Τάλως – Αναπαραστάσεις του Τεχνητού Ανθρώπου” στο café του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών.

Το 2015 ήταν artist-in-residence στο Amsterdams Grafisch Atelier (Άμστερνταμ, Ολλανδία).

Συνεργάζεται με τη μηνιαία επιθεώρηση βιβλίου «Athens Review of Books» σχεδιάζοντας όλα τα εξώφυλλά της. Είναι επίσης συνεργάτης της Ολλανδικής De Groene Amsterdammer.

Είναι συνιδρυτής της White Island Works.

Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές & δημόσιες συλλογές Ελλάδος και εξωτερικού.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.